Arganolie wordt ook wel het vloeibare Marokkaanse goud genoemd. Dit omdat arganbomen alleen in dit land groeien, de noten handmatig gekraakt worden en de olie een heilzame werking voor het lichaam heeft.

De Feniciërs waren zich rond 1219 al bewust van de kracht van arganolie en uit die tijd is hierover zelfs al een wetenschappelijk artikel geschreven. Maar ook zonder ‘wetenschappelijke onderbouwing’ wisten de Berbervrouwen, intuïtief en gebaseerd op hun ervaring lang geleden al, dat het goed voor hun welzijn was. Zij noemden de arganboom niet voor niets de ‘boom der schoonheid’of de ‘boom des levens’.

Arganolie heeft eigenschappen die schimmels en ontstekingen tegengaan en vrije radicalen bestrijden. Arganolie bevat zeer veel vitamine E, squaleen en sterolen die een belangrijke rol spelen in het vasthouden van vocht en het herstel van de vochtbalans van de huid. Het gaat littekenvorming tegen en bij psoriasis, ezceem of jeuk ontspant het de huid. De polyfenolen in arganolie werken antiallergisch en zijn bovendien een natuurlijke ontstekingsremmer.

Vanwege deze eigenschappen gebruiken wij de arganolie dan ook in meerdere crèmes van Blue Zone forever. De dagcrème voor de rijpere huid, de nachtcrème voor de droge huid en in een speciale argancrème die een extra hoge dosis van deze rijke olie bevat.

Share This