De naam en visie van ons bedrijf in lichaamsverzorging zijn geïnspireerd op de vijf Blue Zones in Sardinië (Italie), Okinawa (Japan), Loma Linda (Californië), Nicoya (Costa Rica) en Ikaria (Griekenland). Dit zijn gebieden op aarde waar mensen het oudst worden en, wat wellicht veel belangrijker is, gezonder zijn dan in andere gebieden op aarde. De mensen zijn er blijer en hebben een eigen manier van natuurlijk en gebalanceerd leven, die in de huidige samenleving nauwelijks meer voorkomt.

De Blue Zones hebben niet één geheim, het is een samenspel van factoren die de inwoners zo gezond maken.

In Okinawa bijvoorbeeld spreekt men van ‘Ikagai’. Dit betekent ‘sense of purpose’ en is bij Blue Zoners duidelijk aanwezig. Daarnaast is bekend dat inwoners van Blue Zones een goed sociaal netwerk hebben. Ouderen maken deel uit van een gemeenschap en wonen vaak bij hun kinderen in huis of in de buurt. Ze houden van een feestje.

Blue Zoners weten ook wanneer ze terug moeten schakelen. Stress vind je niet zo snel in de Blue Zones. De inwoners leiden geen druk leven, ze worden niet geleefd door hun agenda of de mobiele telefoon en er zijn geen targets of deadlines te halen. Er is tijd. Tijd om een dutje te doen, een praatje te maken met de buurvrouw of om te mediteren. Goede nachtrust, minstens acht uur lang, is in de Blue zones de gewoonste zaak ter wereld.

Blue Zoners gaan niet naar sportscholen. Ze zijn veel buiten en halen hun dagelijkse beweging bijvoorbeeld uit het verbouwen van hun eigen moestuin. Het eten verschilt van Blue Zone tot Blue Zone. Het maakt natuurlijk nogal wat uit of je in Costa Rica, Italië of Japan bent. Maar het gemeenschappelijke kenmerk van alle Blue Zones in de wereld is dat men puur eet en geen bewerkte producten uit de fabriek consumeert. Wat de oudere mensen in de Blue Zones gemeenschappelijk hebben is dat ze voornamelijk plantaardig eten zoals groenten en fruit. Bonen staan geregeld op het menu en vlees slechts een paar keer per maand. Ze gebruiken geen wonderkruid, er zit niets bijzonders in het drinkwater en ze hebben ook geen superfoods. Het draait allemaal om een gezonde actieve leefstijl, zonder stress en met gezond eten.

Omdat deze levensstijl ons zo aanspreekt, proberen wij bij ‘Blue Zone forever’ op een manier te werken die community gericht is, we nemen tijd voor introspectie en we werken alleen met 100% natuurlijke en biologische ingrediënten. Zo hopen wij in de westerse wereld ook ons steentje te kunnen bijdragen om de levensstijl van de Blue Zones hier te kunnen leven.

 

Share This