Zoals de naam al doet vermoeden wordt deze olie geperst uit de pitten van de druif. De olie is een bijproduct van wijn. De wijn wordt gemaakt door het sap uit de druif te persen en de pitten blijven over. Deze pitten worden geplet en de olie wordt eruit geëxtraheerd.

Deze extractie kan op verschillende manieren gebeuren. Blue Zone forever gebruikt alleen de koudgeperste biologische olie omdat op deze manier de verzorgende kwaliteiten behouden blijven. De olie is al sinds 6000 jaar in gebruik om ziektes aan de ogen en de huid te behandelen.

De vitamines C, E, mineralen en antioxidanten helpen om de huid te beschermen voor invloeden van buitenaf, helpen wondjes sneller te genezen, voorkomen verstopping van de poriën en verminderen acne. De essentiële vetzuren zijn nodig voor het goed functioneren van de huidbarrière. Ze dringen diep door in de huid en balanceren het vochtgehalte van de huid. Deze vetzuren helpen om ontstekingen en roodheid te verminderen in de middelste en toplaag van de huid.

Druivenpitolie trekt snel in je huid in en Blue Zone forever gebruikt deze olie dan ook in de Dagcrème voor de Normale huid. Het geeft de huid een stralende en zijdezachte glans en zelfs voor de meest gevoelige huid kan deze crème rijkelijk gebruikt worden.

Share This