De mariadistel is één van de mooiste en sierlijkste distels en komt oorspronkelijk uit Zuid-Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten, maar groeit nu overal ter wereld. Het wordt al eeuwenlang gebruikt als een ontgiftend kruid en later ook als een krachtige genezende plant voor de huid. De huid is ons grootste orgaan, dus we absorberen en scheiden giftige stoffen hierdoor uit.

De olie uit de zaden bevat silymarine wat een ontgiftende werking heeft. Door dit ontgiftende effect verbetert de conditie en kwaliteit van de huid aanzienlijk en daarom gebruikt Blue Zone forever de biologische olie in de dagcrème voor de droge huid.

Het helpt bij de verzorging van een droge tot zeer droge huid omdat het een hoge voedende en hydraterende werking heeft en het verbetert de stevigheid en elasticiteit van de huid. Bij een gevoelige of geïrriteerde huid met ontstekingsverschijnselen, zoals acne, eczeem en psoriasis zal het de huid kalmeren en verzachten. De vitamine E heeft beschermende eigenschappen omdat de vetzuren de natuurlijke vochtbalans van de huid reguleren. Bij vroegtijdig dagelijks gebruik van de crème met de Mariadistelolie zal de huid er langer jong uit blijven zien.

Share This